Filosofie

Dr. Jetske Ultee

Onderzoeksarts | md. phd

Dr. Jetske Ultee

“Ik ben overtuigd van de zin van skincare, maar tegelijkertijd wordt er zoveel onzin verkocht in de wereld van cosmetica. Daarom wilde ik mijn kennis delen. Met dat idee begon ik in 2009 mijn eigen blog. En steeds vaker kreeg ik van lezers de vraag: ‘Wat kan ik dan nog wel op mijn huid gebruiken?’ Maar ik kon geen goede producten vinden die voldeden aan mijn eisen – met goede actieve ingrediënten, zonder irriterende stoffen. Dus besloot ik mijn eigen huidverzorgingslijn te ontwikkelen met producten precies zoals ik ze wil: mild en bewezen effectief. Maar naast goede producten is persoonlijk advies ook essentieel, want iedere huid is anders. Ook daarvoor kun je altijd terecht bij mijn huiddeskundigen.”


Effectieve Producten
EFFECTIEF
EFFECTIEF
Producten ontwikkeld door dr. Jetske Ultee

Dr. Jetske Ultee: “Ik was jaren op zoek naar huidverzorgingsproducten die aan mijn eisen voldeden – met goede actieve ingrediënten en zonder irriterende stoffen – maar dat bleek ingewikkeld. Daarom besloot ik twaalf jaar geleden om mijn eigen huidverzorgingslijn te starten. Eindelijk kon ik producten samenstellen precies zoals ik ze wil: mild en bewezen effectief. Mijn producten zijn daardoor geschikt voor iedere huid, juist ook voor de gevoelige huid, zelfs die met acne- of rosaceaklachten.”

Lees meer Lees minder
VERSE PRODUCTEN
VERSE PRODUCTEN
Lokaal geproduceerd

Dr. Jetske Ultee: “Om de werkzaamheid van de actieve ingrediënten die ik gebruik zo hoog mogelijk te houden, wordt mijn huidverzorging in kleine oplages in Nederland geproduceerd. Ook bewaren we de producten met gevoelige, actieve stoffen gekoeld voor ze verzonden worden. Zo heb je altijd een vers en werkzaam product in handen.

Ik kijk niet alleen nauwkeurig naar de formulering van een product, ook de verpakking wordt met zorg uitgekozen. Sommige ingrediënten blijven echt véél stabieler en langer werkzaam als je ze in een speciale luchtdichte verpakking doet. Voor de producten met hoge concentraties antioxidanten heb ik daarom gekozen voor een airless flesje met een pompje. En die pompjes, die we ook voor de andere producten hebben, zorgen er meteen voor dat je product schoon blijft.’’

Lees meer Lees minder
dr. Jetske Ultee

Dr. Jetske Ultee studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze werkte vervolgens als arts-assistent en onderzoeker bij de afdeling plastische en reconstructieve chirurgie, waar ze in 2010 promoveerde.

 

Sinds 2004 is Jetske werkzaam als onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie.

 

In 2009 begon zij haar blog en in de jaren daarop volgde de lancering van haar eigen cosmeticalijn en het Huidboek.

 

In 2014 richtte ze de stichting Skinwiser op die zich bezighoudt met onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van cosmetische producten en lanceerde ze de landelijke campagne Smeer je in! om mensen bewust te maken van het belang van goede zonbescherming.

 

In 2017 opende ze haar eigen Skincare Centre in Rotterdam.

 

Dr. Jetske Ultee wordt regelmatig als expert gevraagd voor kranten als NRC, het AD en Het Parool. Ook verschijnt ze regelmatig in bladen als LINDA., Women’s Health en JAN. Bekijk hier alle producties waaraan dr. Jetske Ultee meewerkte.
 

WETENSCHAP
WETENSCHAP
Wetenschappelijk bewezen ingredienten

Dr. Jetske Ultee: “In mijn producten gebruik ik hoge concentraties werkzame ingrediënten, zoals vitamine C, niacinamide en vitamine A, waarvan we uit wetenschappelijk onderzoek en uit 12 jaar praktijkervaring weten dat ze écht iets doen voor de huid. Denk daarbij aan het lichter maken van pigmentvlekjes, het verminderen van roodheid, het verzachten van lijntjes én het zo lang mogelijk uitstellen van de vorming van rimpels … Met de juiste stoffen kun je zoveel bereiken.”

“Het is voor mij heel belangrijk dat alle ingrediënten veilig zijn. Zo veilig dat ik de producten die ik maak ook met een gerust hart mijn kinderen kan laten gebruiken. Mijn huidverzorging is mild en bevat geen parfum of irriterende stoffen.”

Lees meer Lees minder
VOOR ELKE HUID
VOOR ELKE HUID
Effectief bij iedere huid (zelfs de meest gevoelige)

Dr. Jetske Ultee: “Als je net bent gestart met een nieuwe beautyroutine merk je niet meteen of een product werkt voor je huid. Hét resultaat zie je vaak ook pas na een aantal weken. Ik vind het daarom heel belangrijk dat je rustig de tijd kunt nemen om mijn producten uit te proberen. Daarom krijg je al mijn producten 30 dagen op proef. Ben je niet tevreden? Dan krijg je je aankoopbedrag gewoon retour. En daar doe ik niet moeilijk over, want de ervaring leert dat er maar weinig producten retour komen.’’

Lees meer Lees minder
CONSUMENTENBOND
CONSUMENTENBOND
Beste uit de test

In 2020, 2021, 2022 en 2023 kwam de zonnebrandcrème Suncover als Beste uit de test bij de Consumentenbond. Het predicaat Groene keuze dat de Bond sinds 2022 uitgeeft, heeft de Suncover ook gelijk in de wacht gesleept. Lees er hier meer over.

Logo
Veilig Parfumvrij Vegan
Reviews en ervaringen
9.5
Op basis van 7838 reviews

 

DR. JETSKE ULTEE

"Goede en milde huidverzorgingsproducten met onafhankelijke, wetenschappelijke onderzoeken als basis. Dat vind ik belangrijk."Ik help je aan een mooie huid
DOE DE TEST
DOE DE TEST
Online Huidanalyse


Een mooie huid begint bij de juiste huidverzorging. Maar daarvoor is het belangrijk om vast te stellen wat voor huidtype je nu eigenlijk hebt. Wist je dat veel mensen dat eigenlijk helemaal niet precies weten? Om je een beetje op weg te helpen, heb ik daarom een online Huidanalyse ontwikkeld.

 

 

WE HELPEN JE GRAAG
WE HELPEN JE GRAAG
Klantenservice


Heb je een vraag? Wil je bijvoorbeeld advies of extra uitleg over de producten? Of heb je vragen over je bestelling? Of het nu gaat om huidklachten of het inzetten van je Spaarpunten; we helpen je graag.

 

 

HUIDADVIES EN VERZORGING OP MAAT
HUIDADVIES EN VERZORGING OP MAAT
Skincare Centre


Hoewel we een uitgebreide online huidanalyse aanbieden, en hoewel er dagelijks een team van huiddeskundigen klaarstaat voor vragen en extra uitleg, kan het soms toch prettig zijn wanneer iemand persoonlijk naar je huid kijkt. Dat kan in het Skincare Centre.

 

 

KENNIS DELEN

 

Dr. Jetske Ultee
kennis delen Dr. Jetske’s Huidboek

"Mijn visie en adviezen kun je ook teruglezen in mijn Huidboek. Wil je alles weten over ingrediënten die je huid écht kunnen verbeteren? En ben je benieuwd welke potjes je vooral moet laten staan in het schap? In mijn boek heb ik alle do’s en don’ts voor een mooie huid onder elkaar gezet. Heb je last van puistjes of pigmentvlekjes en al heel veel geprobeerd? Of heb je het idee dat je het beste alleen natuurlijke ingrediënten of babyproducten kunt gebruiken omdat je huid heel gevoelig is? Dan weet ik zeker dat je in mijn boek goede tips kunt vinden …!”