Consumentenbond | 13 juni 2023
Suncover als beste uit de test bij Consumentenbond
By Consumentenbond

Suncover

Gepubliceerd: Consumentenbond

Datum: 13 juni 2023

De non-profitzonnebrand Suncover kwam in 2020, 2021, 2022 en in 2023 als Beste Uit de Test bij de Consumentenbond! Ook hebben we in 2023 het predicaat Groene Keuze gekregen. En dat is nog niet alles: in 2023 waren we ook Beste Koop! Lees meer over de test.

 

Suncover als beste uit de test bij Consumentenbond

Om te testen wat de beste zonnebrand is van 2023, bekijkt de Consumentenbond alle zonnebrandproducten op hun bescherming tegen uv A- en uv B-straling, de informatie op het etiket, het gebruiksgemak en de duurzaamheid. Het uiteindelijke testoordeel van de Suncover is een 7,7. De Suncover komt daarmee als beste uit de test! Ook is de non-profitzonnebrand beste koop! Dat betekent dat de Suncover de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.
 
Ook deelt de Consumentenbond sinds 2023 een nieuw predicaat uit: Groene Keuze. Dat gaat over de duurzaamheid van het product. Daarbij kijkt de Consumentenbond onder andere naar de milieuvriendelijkheid van de uv-filters, de andere ingrediënten in het product en het materiaal van de verpakking. Ook meet de bond hoeveel crème er achterblijft in de flacon. De Suncover kreeg op het testonderdeel Duurzaamheid een 7,9. De Suncover scoort daarmee erg goed en heeft zo naast Beste uit de test ook het predicaat Groene Keuze in de wacht gesleept.
 

Suncover SPF30

 
Vernieuwde Suncover!

De Suncover SPF 30 is vernieuwd! Nog steeds is de Suncover mild, effectief en veilig, maar dan beter. Deze versie smeert namelijk nog fijner, trekt sneller in en plakt niet. Bovendien beschermt de crème nóg beter tegen uv A- en uv B-straling. Want we hebben nieuwe zonnefilters toegevoegd die ervoor zorgen dat de andere filters nog beter kunnen werken.

 

Ook voor het milieu is de vernieuwde Suncover een goede keuze. De flacon is namelijk recyclebaar en kan gewoon bij het plastic afval. En natuurlijk hebben we geen onnodige extra verpakkingen of plastic sealings gebruikt.

 

Omdat we willen dat ons product zo vriendelijk mogelijk is voor het milieu, hebben we de vernieuwde Suncover laten testen door een extern laboratorium op de impact op het milieu. Goed nieuws: onze zonnebrandcrème is niet alleen veilig voor het koraal, maar ook voor zoet- en zoutwaterorganismen. Ontzettend belangrijk, omdat je vaak ingesmeerd met zonnebrandcrème het water induikt.

 

Suncover SPF50

 
Nu ook in SPF 50

Naast de Suncover SPF 30, hebben we sinds kort ook een Suncover met SPF 50. Deze crème biedt net wat meer bescherming tegen uv-straling dan de SPF 30. Heel fijn voor kinderen of als je bijvoorbeeld op reis gaat naar een land met een hoge zonkracht. Ook kan de SPF 50 een betere keuze zijn als je huid heel licht is of als je snel pigmentvlekken krijgt.

 

Behalve meer uv-bescherming is er geen verschil tussen de SPF 30 en SPF 50. Ook de Suncover SPF 50 smeert heerlijk, plakt niet en trekt snel in. En natuurlijk is deze zonnebrandcrème ook non-profit en beter voor het milieu. Verder is de formule mild, effectief en veilig en daarmee geschikt voor zelfs de allergevoeligste huid.