Zoncampagne

Smeer je in!

Met de landelijke campagne Smeer je in! wil dr. Jetske Ultee de bewustwording rond het belang van goede zonbescherming vergroten. “Over de gevaren en gevolgen van blootstelling aan de zon bestaan nog steeds veel misverstanden en onwetendheid.”

 

Jong geleerd

Kikkerlandje of niet, ook in Nederland neemt het aantal gevallen van huidkanker schrikbarend toe. Negentig procent daarvan is terug te voeren op blootstelling aan de zon. Dr. Jetske Ultee: “Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat uv-A-straling ook door wolken of glas gaat. Of dat de belangrijkste schade aan de huid optreedt in de kinderjaren. Als onderzoekarts, maar ook als moeder van vier kinderen, wil ik me graag inzetten voor veiliger zongedrag in Nederland. Te beginnen op scholen.”

dr. Jetske Ultee

‘Als arts én als moeder van vier kinderen wil ik me sterk maken voor veilig zongedrag’

Dr. Jetske Ultee

‘Insmeren zou net zo
vanzelfsprekend moeten
worden als tandenpoetsen’

Non-profit zonnebrandcrème

Vanuit haar Stichting Sunwiser ontwikkelde dr. Jetske Ultee de zonnebrandcrème Suncover. Dit product met effectieve zonfilters en milde ingrediënten wordt op non-profit basis verkocht. Speciaal voor scholen is er een royale literfles zodat alle kinderen in de pauze en tijdens het overblijven veilig buiten kunnen spelen. Daarnaast is er lesmateriaal beschikbaar gemaakt in de vorm van digiboekjes, animaties en filmpjes waaraan BN’ers hun medewerking verleenden.

Smeer je in

 

Mijn zonnebrandcrèmes
Dr. Jetske Ultee
Meer lezen? Mijn Zonboekje

Naast het materiaal voor de jeugd heeft de stichting Sunwiser ook een handzaam Zonboekje gemaakt waarin alle mogelijke vragen rond de zon aan bod komen. Waarvoor staat nu precies een SPF, hoeveel moet je smeren en welke filters kun je het beste vermijden? Wat is het verschil tussen uv-A en uv-B, en hoe zit het eigenlijk met infraroodstraling of vitamine D? Bekijk hier de vernieuwde versie.

 

Genieten van de zon? Natuurlijk. Maar doe het veilig: Smeer je in!