Hoe start je met mijn huidverzorging?

Door: Dr. Jetske Ultee
Hoe start je met mijn huidverzorging?

Nieuw bij Dr. Jetske Ultee? Ik vertel je wat de producten voor je huid kunnen doen en welke huidverzorging het meest geschikt is voor jouw huid. En hoe begin je eigenlijk met een nieuwe skincareroutine? Ik help je.

 
 

 
 
 

Bijzonder aan mijn huidverzorgingsproducten

 
Huidverzorgingsproducten
 

Werkzame ingrediënten

Mijn producten doen écht wat voor de huid. Dat komt door de werkzame ingrediënten, waarvan we uit onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken weten dat ze bijvoorbeeld pigmentvlekken lichter kunnen maken, rimpeltjes kunnen verzachten of roodheid kunnen verminderen.

 

In deze kennisbankblog lees je alles over ingrediënten die je huid mooier kunnen maken.

 
 
 

Huidverzorging zonder irriterende stoffen

Al mijn huidverzorging is mild en bevat dus geen parfum, geen uitdrogende alcoholsoorten of andere irriterende ingrediënten.

 
 

Serum
 
 

Altijd vers en in de juiste verpakking

Om ervoor te zorgen dat de werkzaamheid van de actieve ingrediënten zo hoog mogelijk is, worden al mijn producten in kleine oplages in Nederland geproduceerd. Dat betekent dat je product altijd vers is. Ook de verpakking heb ik met zorg uitgekozen. In een airless pompverpakking blijven die hoge concentraties actieve ingrediënten namelijk veel langer houdbaar en werkzaam. Die pompjes zorgen er ook nog eens voor dat het product schoon blijft.

 
 
 

Veilig en vegan

Voor mijn producten vind ik het ontzettend belangrijk dat ze veilig zijn voor je huid en dat ik ze ook met een gerust hart op de huid van mijn kinderen durf te smeren. Dierproeven zijn in Europa gelukkig verboden. Ook gebruik ik geen ingrediënten van dierlijke afkomst.

 

➤  Lees meer over de filosofie van dr. Jetske Ultee

 
 
 
 

Wat doen mijn producten voor je huid?

 
Huidverzorging
 

➤ Mijn gezichtsverzorging: vijf basisproducten

Ik ga uit van vijf milde bewezen effectieve basisproducten voor de dagelijkse verzorging: mijn 5 stappenplan. Ik heb twee lijnen: een productlijn voor de normale tot droge huid én een voor de normale tot vette huid. Wat doen deze producten voor je huid?

 
 

Stap 1 | Cleanser

Met mijn Cleanser voorkom je onzuiverheden en zelfs huidveroudering veroorzaakt door straatvuil en luchtvervuiling.

 
Cleanser | Dr. Jetske Ultee

Bijzonder:
Normale tot droge huid: crèmeachtige reiniger met de allermildste wasstoffen, zodat je de beschermlaag van de huid niet beschadigt. Ook heb ik shea butter toegevoegd voor een zacht en gehydrateerd gevoel na het reinigen.
 
Normale tot vette huid: licht schuimende, gelachtige reiniger met milde wasstoffen zodat de huidbarrière intact blijft. Deze reiniger helpt overtollig talg, dode huidcellen en vuil verwijderen.

 
 
 

Stap 2 | Toner

Mijn Toner kalmeert en hydrateert je huid. Ook zorgt de Toner ervoor dat de producten die je daarna aanbrengt beter hun werk kunnen doen.

 
Toner | Dr. Jetske Ultee

Bijzonder:
Normale tot droge huid: de Toner bevat ingrediënten als niacinamide, allantoïne en bètaglucaan die de huid verzachten en beschermen tegen uitdroging.
 
Normale tot vette huid: in dit product zit een hoge concentratie kalmerende stoffen: niacinamide, zoethoutwortelextract én evodia. Hierdoor is deze toner heel geschikt bij roodheid en puistjes.

 
 
 

Stap 3 | Exfoliant

Met mijn exfoliant verwijder je dode huidcellen, waardoor je onzuiverheden voor bent. Voor een stralende, frisse huid.

 
Exfoliant | Dr. Jetske Ultee

Bijzonder:
Normale tot droge huid: in deze exfoliant zit 8% glycolzuur. Naast dat je een frisse teint krijgt van deze thuispeeling, zorgt glycolzuur voor extra hydratatie in de huid én helpt deze stof pigmentvlekken oplichten.
 
Normale tot vette huid: exfoliant met salicylzuur (1%). Deze thuispeeling frist je huid op én lost opgehoopt talg op. Hierdoor is dit product heel geschikt voor de huid met puistjes.

 
 
 

Stap 4 | Moisturizer

Een Moisturizer hydrateert je huid, maar beschermt en kalmeert ook. Bovendien maakt de Moisturizer fijne rimpeltjes minder zichtbaar. Ook biedt deze crème een extra vangnetje tegen uv-straling in de vorm van antioxidanten, maar het is natuurlijk geen vervanging voor zonnebrandcrème.

 
Moisturizer | Dr. Jetske Ultee

Bijzonder:
Normale tot droge huid: hoge concentraties vitamine C (5%), niacinamide (4%) en vitamine E (1%). Met hyaluronzuur en glycerine, stoffen die de huid hydrateren en fijne lijntjes kunnen verminderen.
 
Normale tot vette huid: ook de Moisturizer voor de normale tot vette huid bevat een hoge concentratie vitamine C (5%), niacinamide (5%) en vitamine E (1%). Bovendien zit er zoethoutwortelextract en evodia in om de huid te kalmeren.

 
 
 

Stap 5 | Suncare

Misschien wel de belangrijkste stap in je skincareroutine: zonbescherming. Want tot 90 procent van de rimpels is toe te rekenen aan uv-straling.

 
Suncare | Dr. Jetske Ultee

Bijzonder:
Suncare met factor 15 & Suncare met factor 30: deze zonnebrandcrèmes bevatten beide veilige zonnefilters Tinosorb S en M. Ook heb ik de antioxidanten niacinamide, cafeïne en vitamine E toegevoegd voor extra bescherming tegen de zon.

 
 
 

➤ Mijn Extra Care-producten

Ik heb mijn productenlijn uitgebreid met Extra Care. Want soms kan je huid net dat beetje extra gebruiken, bijvoorbeeld als je huid (tijdelijk) wat droger is, als je last hebt van onzuiverheden of iets wilt doen tegen fijne lijntjes.

 
 

Azelaic Acid Serum

Het Azelaic Acid Serum heb ik speciaal ontwikkeld voor de onrustige huid, die soms rood ziet, puistjes of bultjes heeft. Dit serum kalmeert en zuivert de huid. Ook kan het pigmentvlekken na puistjes lichter maken.
 
Azelaic Acid Serum

Bijzonder:
Het Azelaic Acid Serum bevat een milde en effectieve vorm van azelaïnezuur. Verder zit er in het serum Piroctone Olamine, een extract van de magnoliabast en een hoge concentratie zoethoutwortelextract. Samen helpen ze bij roodheid en puistjes en zorgen ze ervoor dat de huid rustiger wordt.

 
 
 

Vitamin A Serum

Als je graag iets wilt doen om huidveroudering uit te stellen, kun je het Vitamin A Serum toevoegen aan je huidverzorgingsroutine. Vitamine A behoudt de stevigheid van huid, helpt bij fijne lijntjes en vertraagt het ontstaan van nieuwe rimpeltjes.
 
Vitamin A Serum

Bijzonder:
Dit serum werkt niet alleen bij huidveroudering, maar helpt ook pigmentvlekken te verminderen. Ook kun je het Vitamin A Serum gebruiken bij verstopte poriën, een grove huidstructuur en onzuiverheden. Als je het serum consequent en langdurig gebruikt, wordt je huid gladder en egaler.

 
 
 

Repair Cream

Dit product is een ideale crème voor droge, schrale plekjes op je gezicht én lichaam. De rijke, volle Repair Cream biedt je huid verzachting, bescherming én hydratatie. Ook fijn als lippenbalsem.
 
Repair Cream

Bijzonder:
Deze crème bevat een unieke combinatie van stoffen die ook in de huid voorkomen: cholesterol, ceramiden en vrije vetzuren. Ook heb ik havermoutextract, panthenol en squalaan toegevoegd voor hydratatie en bescherming.

 

➤  Lees in deze blog precies welke resultaten je kunt verwachten van mijn producten.

 
 
 

➤ Mijn lichaamsverzorging

Bij je gezicht houdt de verzorging natuurlijk niet op. Ook voor je lichaam wil je producten die de huid hydrateren en mooier maken. En natuurlijk mag bescherming tegen de zon zeker niet ontbreken.

 
 

Body Cream

Een volle crème voor het lichaam dat de huid verzacht en hydrateert. Mijn Body Cream is geschikt voor de meest gevoelige huid, ook die van kinderen.

 
Body Cream

Bijzonder:
De Body Cream bevat niacinamide om de huid sterk en weerbaar te houden, ook voorkom je hiermee een droge huid. Verder heb ik zoethoutwortelextract toegevoegd. Dit extract beschermt en kalmeert de droge en schrale huid.

 
 
 

Suncover

Deze zonnebrandcrème voor het hele gezin bevat effectieve en veilige zonnefilters en beschermt de huid tegen uv A- en uv B-straling, is waterresistent én goed smeerbaar. Dit product kun je voor je lichaam én je gezicht gebruiken.

 
Suncover

Bijzonder:
De Suncover bevat antioxidant niacinamide om de huid extra te beschermen tegen de zon. Deze zonnebrandcrème is een non-profitproduct.

 
 
 

➤ Mijn handverzorging

De nieuwste toevoeging aan mijn huidverzorging is de Hand Wash.

 

Hand Wash

Deze handzeep reinigt je handen effectief, maar zorgt er ook voor dat je handen niet uitdrogen tijdens het reinigen. De Hand Wash verzorgt én hydrateert de huid van je handen.
 
 
Handwash

Bijzonder:
In de Hand Wash zitten een hoge concentraties glycerine (5%) en betaïne (2%) om de huid te hydrateren en verzorgen.

 
 
 
 

Productadvies

 
Productadvies
 
Kiezen voor de juiste producten voor je huid kan heel lastig zijn. Al is het maar omdat het soms moeilijk te bepalen is of je huid nu vet, droog of gecombineerd is. Ook bij mijn 5 Stappenplan kun je kiezen uit producten voor de normale tot droge huid (roze) en de normale tot vette huid (paars). Maar dat betekent niet per se dat álle producten uit die lijn het meest geschikt zijn voor jouw huid. Soms is een mix beter. Als je bijvoorbeeld een droge huid hebt, maar je huid is ook gevoelig, dan kan het goed zijn om de exfoliant voor de normale tot vette huid te kiezen in plaats van die uit de lijn voor de normale tot droge huid. Om je te helpen bij je keuze heb ik een uitgebreide huidanalyse ontwikkeld, hierin kom je erachter wat je huidtype is en welke van mijn producten het beste passen bij je huid. Deze vragenlijst duurt ongeveer 3 minuten.

 
 
 

Huidverzorging voor mannen én vrouwen

 

Huidverzorging mannen
 
Mijn huidverzorgingsproducten zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Natuurlijk is de mannenhuid wel anders, maar voor de keuze van je huidverzorging zijn huidtype en de behoefte van de huid uiteindelijk belangrijker dan geslacht. Welke productlijn moeten mannen dan kiezen? Omdat de mannenhuid vaak wat vetter is, door meer talgklieren en een hogere talgproductie, is mijn paarse lijn vaak geschikter. Maar dat hoeft niet. Doe dus zeker mijn huidanalyse om te achterhalen welke producten voor jou het beste zijn.

 
 
 

Hoe begin je met de huidverzorging?

 
Smeren
 

In mijn producten gebruik ik alleen maar milde en effectieve ingrediënten. Mijn huidverzorging is daarom geschikt voor de meest gevoelige huid. Toch zal je huid even moeten wennen aan de hoge concentraties actieve stoffen in de producten. Test elk product daarom eerst even op de binnenkant van je arm. Als je goed reageert, dan kun je daarna de producten gaan gebruiken.
 

Wat betekent goed reageren?
Je huid reageert goed op de producten als je huid geen irritatieklachten als roodheid of bultjes vertoont.

 

Heb je een gevoelige huid?

Is je huid heel gevoelig en start je voor het eerst met de producten? Dan kun je het beste de producten heel rustig opbouwen. Je kunt hiervoor het online opbouwschema raadplegen. Maar het beste is het om contact op te nemen met mijn huidtherapeuten. Zij kijken met je mee en kunnen je tussendoor ook extra begeleiden.

 
 
 

Hoe ziet je huidverzorgingsroutine eruit?

 
Huidverzorgingsroutine
 

Als je mijn 5 stappenplan gebruikt dan ziet je huidverzorgingsroutine er zo uit:

 

Ochtend

Avond

Cleanser
 
Reinig je gezicht met water en de Cleanser
 
Advies gebruik: 3 à 4 pompjes
Cleanser
 
Reinig je gezicht met water en de Cleanser
 
Advies gebruik: 3 à 4 pompjes
Toner
 
Spray de Toner direct op je gezicht, of gebruik hiervoor een watje
 
Advies gebruik: 3 à 4 pompjes
Toner
 
Spray de Toner direct op je gezicht, of gebruik hiervoor een watje
 
Advies gebruik: 3 à 4 pompjes
Moisturizer
 
Breng de Moisturizer aan en wacht tien minuten tot deze is ingetrokken voor de volgende stap
 
Advies gebruik: 1 à 2 pompjes
Exfoliant
 
Breng de Exfoliant aan en wacht tien minuten tot deze is ingetrokken voor de volgende stap
 
Advies gebruik: 1 à 2 pompjes
Suncare
 
Breng als laatste de Suncare aan
 
Advies gebruik: 3 à 4 pompjes
Moisturizer
 
Breng als laatste de Moisturizer aan
 
Advies gebruik: 1 à 2 pompjes

 
 

Wil je weten hoe je skincareroutine eruitziet als je ook Extra Care, zoals het Azelaic Acid Serum, het Vitamin A Serum en/of de Repair Cream toevoegt? Hier kun je je eigen routine samenstellen. Dan weet je exact in welke volgorde je de producten gebruikt. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met mijn huidtherapeuten bij de klantenservice.

 
 
 

Wanneer mag je resultaat verwachten?

 
Model
 
Ik ben ervan overtuigd dat een milde huidverzorging heel veel voor je huid kan doen. Wanneer je mijn 5 Stappenplan een à twee maanden consequent toepast, mag je verwachten dat je huid redelijk onder controle is en (weer) straalt. Maar dat resultaat zie je dus niet onmiddellijk. Je moet de producten echt even de tijd geven om te werken. Soms kan je huid zelfs tijdelijk wat onrustiger worden, bijvoorbeeld met meer puistjes, roodheid of bultjes. In het Engels noemen ze dat purging. Dan komt alle narigheid die al ‘verstopt’ zat, in één keer omhoog. Dit een goed teken. Je huid probeert alle verstoppingen kwijt te raken. Na een paar weken gaat dit gelukkig meestal vanzelf weer weg.

 

➤  Tijd geven of stoppen. Een van mijn huidtherapeuten, Renske, vertelt hoe snel je resultaat mag verwachten van nieuwe producten.

 
 
 

Ervaringen van klanten

Wat doen mijn producten nu precies voor je huid? Ik heb de ervaringsverhalen van vier klanten voor je op een rijtje gezet.

 
 

Ervaring | Kim

Kim was een van de eerste gebruikers van het Azelaic Acid Serum

Opeens kreeg Kim (37) last van een onrustige, gevoelige huid. Niets hielp. Daarom gaf ze zich op voor het onderzoek naar het toen nog nieuwe Azelaic Acid Serum. De eerste weken merkte ze nog weinig verschil, maar toch bleek er meer verschil te zijn dan ze zelf in de spiegel zag. Toen ze haar huid vergeleek met de foto’s die als voorfoto’s waren gemaakt, constateerde ze dat haar huid zeker al verbeterd was: minder vurig en de puistjes en bultjes waren verminderd. Na acht weken werd haar huid alleen maar beter. “Misschien een cliché, maar ik kan het niet anders omschrijven: ik zit letterlijk lekkerder in mijn vel nu.”

 

➤  Zie de voor- en nafoto’s van Kim en lees haar hele verhaal.

 
 
 
 

 
Ervaring | Georges

Wat deden de producten voor Georges (17)?

Georges (17) kreeg op de basisschool al last van puistjes. Zijn huid bleef onrustig. En ook hij probeerde van alles, maar met geen tot weinig effect. Hij mocht meedoen aan het onderzoek naar het Azelaic Acid Serum en gebruikte daarbij ook de Cleanser, Exfoliant en de Suncare. Na twee weken merkte hij al dat zijn huid een stuk zachter was geworden en na vier weken werden de puistjes steeds rustiger. Niemand in zijn omgeving zei ooit iets over zijn huid, maar nu hoort hij ineens van vrienden: ‘Wat ziet je huid er goed uit!’.

 

➤  Het hele ervaringsverhaal van Georges kun je hier vinden.

 
 
 
 

 
Ervaring | Eva

Dit deed het 5 Stappenplan en het Vitamin A Serum bij Eva

Eva (19) had last van onderhuidse talgbultjes die steeds maar bleven terugkomen. En dat werd steeds een beetje erger. Na een uitgebreide huidanalyse bij het Skincare Centre begon Eva met een nieuwe huidroutine: het 5 Stappenplan en het Vitamin A Serum. Haar huid is zachter en gladder geworden. Ze is ook begonnen met het Azelaic Acid Serum en dat zorgt ervoor dat haar huid er nog rustiger en frisser uitziet. “Ik hoor het ineens heel vaak terug nu van mensen, zo leuk!”

 

➤  Het verhaal van Eva.

 
 
 
 


Ervaring | Iris

Iris begon twee jaar geleden met de producten van Dr. Jetske Ultee

Iris (57): “Mijn gezicht zag er vaak zo vermoeid uit en ik had ook regelmatig klachten waarvan ik nu weet dat ze bij rosacea horen. Veel roodheid en puistjes, vooral op mijn kin.” Na een tip van make-up artist Elles Nijkamp nam Iris een kijkje op de website van Dr. Jetske Ultee en besloot ze te starten met het 5 stappenplan. Na een, twee maandjes zag Iris al verschil. “Tot mijn grote verbazing kreeg ik voortdurend complimentjes dat ik er goed uitzag. Tijdens een zoommeeting vroeg een collega zelfs of ik soms iets aan mijn gezicht had laten doen.”

 

➤  Lees het hele verhaal van Iris.

 
 
 
 

30 euro korting

Bij aankoop van het 5 Stappenplan

BESTEL NU