Santé | Mei 2019
Vitamines voor je huid
By Santé

Gepubliceerd: Santé
Datum: mei 2019
Door: Carlijn Biesemaat

 

 

Welke vitamines laten je huid stralen? En in welke producten vind je ze? Santé zet alle powerbommetjes voor een mooie huid op een rijtje. Het Vitamin A Serum van Dr. Jetske Ultee krijgt een mooi plaatsje:

 

 

Vitamines voor je huid

Vitamines zijn niet alleen onmisbaar voor je gezondheid, maar ook voor een mooie huid. Deze powerbommetjes laten stralen.

 

 

Vitamine A

Ook bekend als: retinol

Geschikt voor: normale, onzuivere en rijpere huid

Helpt tegen: tekenen van huidveroudering, pigmentvlekken en grove poriën

 

 

Naar de werking van vitamine A is veel onderzoek gedaan. De resultaten liegen er niet om: deze stof blijkt de huid écht te kunnen verjongen. Naast het verminderen van fijne lijntjes en rimpels verbetert vitamine A de huidstructuur. Maar vitamine A heeft ook nadelen. Het is zo’n krachtig ingrediënt dat je het gebruik ervan langzaam moet opbouwen. Om je huid aan vitamine A te laten wennen, begin je met een lage dosering (tot 0,6 procent) en smeer je twee keer per week. Reageert je huid goed? Dan kun je de frequentie en dosering opvoeren, tot maximaal 1 procent. Vitamine A is trouwens iets anders dan vitamine-A-zuur (tretinoïne), een geneesmiddel dat wordt ingezet tegen acné en alleen op doktersrecept verkrijgbaar is.

 

 

Met effectieve vitamine A en kalmerende, herstellende ingrediënten. Vitamin A Serum € 49,95 Uncover Skincare