Consumentengids | Juni 2023
Suncover Beste uit de Test en Beste Koop bij Consumentenbond
By Consumentengids

Consumentengids | Test zonnebrandcrèmes

Datum: 9 Mei 2022
Door: Gerard Kroon & Lauri ten Grotenhuis

Wat zijn we trots dat de non-profitzonnebrand Suncover ook in 2023 bij de Consumentenbond Beste uit de Test is en het predicaat Groene Keuze heeft gekregen. Nieuw: de Suncover is ook Beste Koop! Lees meer over de test.

 

Beste uit de Test én Beste koop!

Elk jaar test de Consumentenbond een groot aantal zonnebrandcrèmes. Daarbij onderzoekt de Bond onder andere de uv A- en uv B-bescherming, het gebruiksgemak (bijvoorbeeld de textuur, absorptie en hoe makkelijk het product aan te brengen is) en het etiket. Op deze test scoort de Suncover heel goed. Met een 7,7 is de non-profit-zonnebrandcrème Beste uit de Test. En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee! En dat is nog niet alles: dit jaar is de Suncover ook Beste Koop. Dat is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Suncover ook Groene Keuze bij Consumentenbond

Net als in 2022 heeft de Suncover ook nog het predicaat Groene Keuze gekregen van de Consumentenbond. Dat betekent dat de Suncover een duurzamere zonnebrandcrème is. De Bond kijkt daarbij naar de impact van de ingrediënten en uv-filters op het milieu, hoeveel crème er achterblijft in de flacon en het materiaal van de verpakking. De Suncover heeft op de duurzaamheid een mooie 7,9 gescoord en zo het predicaat Groene Keuze gekregen.

 

Wil je het hele artikel van de Consumentenbond lezen over de beste zonnebrandcrèmes van 2023? Hier bekijk je de testscores van alle geteste zonnebrandcrèmes. Goed om te weten: je hebt hiervoor een abonnement nodig bij de Consumentenbond.

In 2020 en 2021 en in 2022 kwam de Suncover van Dr. Jetske Ultee ook al als Beste uit de Test bij de Consumentenbond. Ook in 2022 ontving de Suncover al het (sinds dat jaar nieuwe) predicaat Groene Keuze.

Suncover SPF30

 

Vernieuwde Suncover!

De Suncover SPF 30 is vernieuwd! Nog steeds is de Suncover mild, effectief en veilig, maar dan beter. Deze versie smeert namelijk nog fijner, trekt sneller in en plakt niet. Bovendien beschermt de crème nóg beter tegen uv A- en uv B-straling. Want we hebben nieuwe zonnefilters toegevoegd die ervoor zorgen dat de andere filters nog beter kunnen werken.

 

Ook voor het milieu is de vernieuwde Suncover een goede keuze. De flacon is namelijk recyclebaar en kan gewoon bij het plastic afval. En natuurlijk hebben we geen onnodige extra verpakkingen of plastic sealings gebruikt.

 

Omdat we willen dat ons product zo vriendelijk mogelijk is voor het milieu, hebben we de vernieuwde Suncover laten testen door een extern laboratorium op de impact op het milieu. Goed nieuws: onze zonnebrandcrème is niet alleen veilig voor het koraal, maar ook voor zoet- en zoutwaterorganismen. Ontzettend belangrijk, omdat je vaak ingesmeerd met zonnebrandcrème het water induikt.

 

Suncover SPF50

Nu ook in SPF 50 Naast de Suncover SPF 30, hebben we sinds kort ook een Suncover met SPF 50. Deze crème biedt net wat meer bescherming tegen uv-straling dan de SPF 30. Heel fijn voor kinderen of als je bijvoorbeeld op reis gaat naar een land met een hoge zonkracht. Ook kan de SPF 50 een betere keuze zijn als je huid heel licht is of als je snel pigmentvlekken krijgt.

Behalve meer uv-bescherming is er geen verschil tussen de SPF 30 en SPF 50. Ook de Suncover SPF 50 smeert heerlijk, plakt niet en trekt snel in. En natuurlijk is deze zonnebrandcrème ook non-profit en beter voor het milieu. Verder is de formule mild, effectief en veilig en daarmee geschikt voor zelfs de allergevoeligste huid.