Consumentengids | Juli/augustus 2022
Suncover Beste uit de Test bij de Consumentenbond
By Consumentengids

Consumentenbond | Suncover

Gepubliceerd: Consumentengids
Datum: Juli/augustus 2022

 

Suncover Beste uit de Test bij de Consumentenbond

Elk jaar test de Consumentenbond zonnebrandmiddelen. Ook dit jaar weer is de non-profitzonnebrand Suncover Beste uit de Test! Sinds dit jaar reikt de bond een duurzaamheidspredikaat uit en ook dat hebben we in de wacht gesleept. We zijn heel trots op deze mooie testresultaten!

In de Consumentengids schrijft Lauri ten Grotenhuis uitgebreid over alle testonderdelen. Zo testte de bond behalve bescherming tegen uv B-bescherming (de SPF) ook hoe goed de zonnebrandcrèmes de huid beschermen tegen uv A-straling. Wettelijk gezien moet de uv A-bescherming een derde zijn van de SPF. Dit betekent dat als er SPF 30 op de verpakking staat, je in ieder geval met een ‘SPF’ 10 beschermd moet zijn tegen uv A-straling. De Consumentenbond vindt dat de uv A- en uv B-bescherming even goed zouden moeten zijn, want beide soorten uv-straling beschadigen je huid. Daarom test de bond sinds dit jaar of de SPF die op de verpakking staat niet alleen geldt voor de uv B-, maar ook voor de uv A-bescherming. De Suncover scoort met een 8 (uit 10) heel goed op de bescherming tegen uv A-straling.

Ook reikt de bond sinds dit jaar duurzaamheidspredikaten uit. Dan gaat het bijvoorbeeld om de milieuvriendelijkheid van de gebruikte zonnefilters en de andere ingrediënten. Verder testte de Consumentenbond ook hoeveel product er is overgebleven in de flacon als-ie ‘leeg’ zou zijn. Zo leuk dat de Suncover ook een ‘Groene keuze’ is!

In dit artikel lees je meer over onze testresultaten.

 

Suncover SPF30

Vernieuwde Suncover!

De Suncover SPF 30 is vernieuwd! Nog steeds is de Suncover mild, effectief en veilig, maar dan beter. Deze versie smeert namelijk nog fijner, trekt sneller in en plakt niet. Bovendien beschermt de crème nóg beter tegen uv A- en uv B-straling. Want we hebben nieuwe zonnefilters toegevoegd die ervoor zorgen dat de andere filters nog beter kunnen werken.

 

Ook voor het milieu is de vernieuwde Suncover een goede keuze. De flacon is namelijk recyclebaar en kan gewoon bij het plastic afval. En natuurlijk hebben we geen onnodige extra verpakkingen of plastic sealings gebruikt.

 

Omdat we willen dat ons product zo vriendelijk mogelijk is voor het milieu, hebben we de vernieuwde Suncover laten testen door een extern laboratorium op de impact op het milieu. Goed nieuws: onze zonnebrandcrème is niet alleen veilig voor het koraal, maar ook voor zoet- en zoutwaterorganismen. Ontzettend belangrijk, omdat je vaak ingesmeerd met zonnebrandcrème het water induikt.

 

Suncover SPF50

Nu ook in SPF 50 Naast de Suncover SPF 30, hebben we sinds kort ook een Suncover met SPF 50. Deze crème biedt net wat meer bescherming tegen uv-straling dan de SPF 30. Heel fijn voor kinderen of als je bijvoorbeeld op reis gaat naar een land met een hoge zonkracht. Ook kan de SPF 50 een betere keuze zijn als je huid heel licht is of als je snel pigmentvlekken krijgt.

Behalve meer uv-bescherming is er geen verschil tussen de SPF 30 en SPF 50. Ook de Suncover SPF 50 smeert heerlijk, plakt niet en trekt snel in. En natuurlijk is deze zonnebrandcrème ook non-profit en beter voor het milieu. Verder is de formule mild, effectief en veilig en daarmee geschikt voor zelfs de allergevoeligste huid.