Margriet | 4 februari 2021
Rondje gezond – Het geheim van fitte vrouwen
By Margriet

Margriet rondje gezond

Gepubliceerd: Margriet
Datum: 4 februari 2021
Door: Nicole Gommers

Hoe blijven zes bekende vrouwen fit en gezond? Margriet vroeg hen naar hun geheim. Ook dr. Jetske Ultee werd gevraagd. Lees haar tips.

Rondje gezond – Het geheim van fitte vrouwen

Je hebt van die vrouwen die er altijd energiek uitzien. Margriet vroeg er zes, onder wie Ellie Lust en Janneke Wittekoek, naar hun ultieme gezondheidstip. De antwoorden variëren van ‘zonder ontbijt sporten’ tot ‘af en toe een broodje knak’.

 

‘Ik ga bijna dagelijks uitgebreid in bad en lekker naar buiten’

Dr. Jetske Ultee, onderzoeksarts cosmetische dermatologie: “Lekker in je vel zitten is zo’n uitdrukking waar veel waarheid in zit: hoe je vel eruitziet, doet ertoe. Voldoende slaap is essentieel om te herstellen van zonschade of huidirritatie. Ik ga daarom rond half elf naar bed en sta om half zeven op. Ik neem de tijd voor ontbijt, in plaats van al haastend en rennend naar de auto te ontbijten, zoals ik vroeger deed. Ik weet zeker dat dat mijn buitenkant goed doet. Verder zorg ik voor genoeg ontspanning, ik ga bijna dagelijks uitgebreid in bad en lekker naar buiten. Maar dan wél met goede zonbescherming, want de zon is verantwoordelijk voor negentig procent van de huidverouderingsverschijnselen. In plaats van uitgebreid in de zon te liggen bakken, eet ik liever voedingsmiddelen met veel carotenoïden, zoals wortel, boerenkool, andijvie en fruit. Daar krijg je een gezonde en natuurlijke gloed van. Waar ik de laatste jaren veel rust bij voel, is dat ik mezelf heb geaccepteerd zoals ik ben. Ik zit nu beter in mijn vel dan toen ik jonger was. Ik heb meer zelfvertrouwen en durf mezelf te laten zien, dat komt je gezondheid ten goede. Dicht bij je gevoel blijven en kiezen met je hart, dat is mijn ultieme gezondheidstip.”