Libelle | 23 februari 2023
Puur en groen: alles over clean beauty
By Libelle

Libelle | synthetische stoffen

Gepubliceerd: Margriet
Datum: 23 februari 2023

Clean beauty is in. Vaak betekent dat dat je skincare natuurlijk en/of duurzaam is. Libelle vroeg elf huidexperts, onder wie dr. Jetske Ultee, het hemd van het lijf over dit onderwerp.

 

Puur en groen: alles over clean beauty

Is natuurlijke cosmetica beter voor je huid? En hoe weet je eigenlijk of je een natuurlijk of biologisch product in handen hebt? Libelle stelt deze en meer groene vragen aan elf huidexperts. De vraag voor dr. Jetske Ultee: kan je huid verslaafd raken aan synthetische stoffen?

 

Kan je huid verslaafd raken aan synthetische stoffen?

Jetske Ultee:
“Als je het idee hebt dat je verslaafd bent aan bijvoorbeeld lippenbalsem of crème, dan kan dat zeker komen door de ingrediënten in het product. Maar het heeft helemaal niks te maken met of deze stoffen synthetisch of natuurlijk zijn. Het kan wel liggen aan ingrediënten die (zonder dat je het doorhebt) de huid irriteren, waardoor je nooit van die droge huid afkomt en je het gevoel hebt dat je maar moet blijven smeren. Boosdoeners zijn vaak menthol, eucalyptus, aroma’s, kleurstoffen en geurstoffen. Eigenlijk geldt dat je alle producten met een smaakje, hoe leuk en lekker ook, beter kunt laten staan.”