JAN | Augustus 2020
Midsommar
By JAN

Gepubliceerd: JAN
Datum: Augustus 2020
Door: Samira Bilij

De zon is heerlijk voor je humeur, maar helaas wat minder fijn voor je huid. Daarom in JAN advies bij pigmentvlekjes. Dr. Jetske Ultee weet namelijk precies welke ingrediënten daartegen kunnen helpen.

 

Midsommar

We weten dat we niet te lang in de zon mogen zitten – maar ja, het is zo lekker. Hoe verzorg je een mooie bruine huid, en welke make-up doet meer dan je nog mooier maken dan je al bent?

Vlek weg

Pigmentvlekken door de zon: is er iets aan te doen? Jetske Ultee, onderzoeksarts in cosmetische dermatologie met een eigen skincarelijn en blog (dr-jetskeultee.nl): ‘Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus smeer je iedere dag in met een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Kies een product met antioxidanten, die bieden nog wat extra bescherming tegen de zon. Er zijn huidverzorgingsproducten met ingrediënten die pigment lichter maken. Van vitamine A, vitamine C, niacinamide en zoethoutwortelextract is bewezen dat ze kunnen helpen tegen oppervlakkige pigmentvlekken. Maar vaak is er meer nodig. Hydroquinone is een crème op recept die pigmentatie kan verminderen. Ook kun je goede resultaten boeken met laserbehandelingen en peelings met glycolzuur. Hiervoor kun je terecht bij een huidtherapeut.’


Meer lezen over welke ingrediënten in mijn producten pigmentvlekken kunnen verminderen? Lees mijn blog hierover.