&C | 26 april 2019
Met déze ingrediënten in je beautysmeersels moet je oppassen in de zon
By &C

Gepubliceerd: &C
Datum: 26 april 2019
Door: Redactie

 

 

Bepaalde stoffen in cosmetica kunnen een reactie geven in de zon, met als gevolg huidirritatie of zelfs pigmentvlekken. De redactie van &C checkte bij dr. Jetske voor welke ingrediënten je dan moet oppassen. Lees het hier:

 

 

Met déze ingrediënten in je beautysmeersels moet je oppassen in de zon

 

Lekker die zon, maar naast het verbranden (door slecht smeren) is er nóg iets belangrijks waar je rekening mee moet houden als je gaat liggen bakken. Pak je beautysmeersels er maar bij, want het is tijd om de ingrediëntenlijst onder de loep te nemen.

 

 

Naast dat je je om de paar uur in moet smeren met een zonnebrandcrème is het óók verstandig om de ingrediëntenlijst van je andere smeersels door te nemen. Waarom? Bepaalde stoffen in cosmetica kunnen een reactie geven als zonlicht je huid raakt, met als gevolg huidirritatie of zelfs pigmentvlekken.

 

 

Check je ingrediëntenlijst

Volgens dit artikel van onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie Jetske Ultee zijn de ‘boosdoeners’ voor irritatie in de huid de geur- en kleurstoffen in cosmetica. Maar ook plantaardige ingrediënten als citrus, sinaasappel, bergamot, mandarijn, grapefruit, limoen, lavendel, rozemarijn, vijg, angelica, sintjanskruid, tea tree en gember kunnen de huid behoorlijk irriteren zijn combinatie met de brandende zon. Een flinke lijst, dus niet zo’n slecht idee om de ingrediëntenlijst van je favoriete bodylotion en parfum te checken!

 

 

Alternatieven

Of je al producten met geur- en kleurstoffen de deur uit moet doen? Nee hoor, maar het is in elk geval aan te raden om tijdens een dag zonnebaden naast je zonnebrand een neutrale bodylotion en een goede zonnebrandcrème te gebruiken. Parfum kun je ook beter achterwege laten, want daarvan is algemeen bekend dat deze in combinatie vooral schade aanricht in de zon (lees: alcohol droogt je huid uit). Alternatief? Een geurtje op basis van parfumolie, wat je bij voorkeur achter je oren dept. Bak ze!