HLN | 9 september 2022
“Maar één product werkt echt tegen rimpels.” Experts onthullen 3 grote leugens in huidverzorging
By HLN

 
HLN | rimpels
Gepubliceerd: HLN
Datum: 9 september 2022
Door: Stéphanie Verzelen

Wat is er nu écht waar over huidverzorging? Kun je rimpels wegsmeren? HLN wilde dit onder meer weten van dr. Jetske Ultee.

 

“Maar één product werkt echt tegen rimpels.” Experts onthullen 3 grote leugens in huidverzorging

In de drogist puilen de rekken ervan uit en de ene na de andere beroemdheid brengt een eigen lijn op de markt: jawel, huidverzorging is big business. Een serum, crème, hyaluronzuur, vitamine C en andere actieve bestanddelen lijken allemaal broodnodig voor een gezonde én rimpelvrije huid. Is dat wel zo? Drie dermatologen onderscheiden wat echt werkt en wat commerciële quatsch is. “Op die prachtige potjes staan soms halve waarheden of zelfs hele leugens.”

 

Hoe zit het nu écht met huidverzorging? Heb je daadwerkelijk 9 producten nodig voor je huid, zoals Kim Kardashian aanbeveelt? “Less is more als het op huidverzorging aankomt”, zegt onderzoeksarts Jetske Ultee. “Meer smeren zorgt niet sowieso voor een mooiere huid. Integendeel zelfs soms.” En doen die ingrediënten wel voor je huid wat op de verpakking staat? Dat hangt af van de concentratie. “Maar het wordt nog wat complexer”, zegt Ultee. “Want zelfs als de concentratie van zo’n ingrediënt voldoende is, blijft de vraag of het product wel op zo’n manier geformuleerd is dat het ingrediënt nog werkzaam is als het bij jou op de plank staat. De verpakking, licht, zuurstof, temperatuurschommelingen: het zijn allemaal factoren die de werkzaamheid beïnvloeden, waar de fabrikant rekening mee zou moeten houden.” En kun je rimpels wel écht wegsmeren?
 
Lees hier het hele stuk van HLN (betaald artikel).