Talkies | Maart/april 2023
Lips to kiss!
By Talkies

Talkies | Lips to kiss

Gepubliceerd: Talkies
Datum: Maart/april 2023
Door: Renée Engbersen

Hoe krijg je lippen om te zoenen? Dr. Jetske Ultee geeft uitgebreid advies in Talkies. Superleuk dat ook de Repair Cream getipt wordt!

 

Lips to kiss!

In een handomdraai heb je een mooie glow op je lippen en voelen ze zijdezacht aan. Ik heb het over lipverzorging. Essentieel voor een verzorgde uitstraling én noodzakelijk, want de huid van je lippen verdient wel wat extra aandacht. Zeker tijdens typisch Nederlandse koude dagen, die ook in de lente, helaas, nog regelmatig voorkomen. Maar pas wel op dat je geen lipbalm addict wordt, met de verkeerde ingrediënten in je lippenbalsem blijf je namelijk smeren! Dr. Jetske Ultee, arts in de cosmetische dermatologie, verdiept zich al jaren in de werking van huidverzorging. Ze is overtuigd van de zin van goede skincare, maar schrikt ook van de hoeveelheid onzin – zoals zij dat zegt – die er in de wereld van cosmetica wordt verkocht. Op veler verzoek ontwikkelde ze hierom in 2010 haar eigen cosmeticalijn. We spreken de beautyexpert over de ins and outs van lipverzorging en delen dé musthave lipproducten.

 

Wat maakt de huid van onze lippen zo kwetsbaar?

Dr. Jetske Ultee: “Je lippen zijn anders dan de huid van je gezicht of andere delen van je lichaam. De huid van je mond is dunner, ook bevatten de lippen nauwelijks talgklieren, waardoor ze zichzelf minder goed vet kunnen houden. En dat is nog niet alles. De lippen verliezen ook nog eens gemakkelijker vocht. En dat betekent inderdaad minder hydratatie. Ze verdienen dus wel wat extra verzachting.”

Welke ingrediënten zitten in een goede lipverzorging?

“Om je lippen goed te verzorgen gebruik je ingrediënten die ze zacht houden. Kies bijvoorbeeld voor een fijne plantaardige olie als jojobae-olie, een zelf zoals vaseline, shea butter, of carnauba, dit is een soort wax. Deze stoffen mag je iedere dag smeren.”

Kun je echt verslaafd raken aan lipbalsem?

“Ja, dat kan zeker. In de winter grijpen we massaal naar lippenbalsem en dat is niet altijd even verstandig, van een sporadische gebruiker kun je zo veranderen in een regelrechte lipbalm addict. Alle ‘lekkere’ lippenbalsems met een geur of smeek en ingrediënten zoals parfum, eucalyptus, mentor, kamfer en essentiële oliën kun je beter vermijden. Van deze stoffen worden je lippen vaak alleen maar droger. En je kunt er dus een lipbalmverslaving van krijgen.”

Hoe kom ik van velletjes op mijn lippen af?

“Door je lippen te scrubben met kristalsuiker en olie. Een nog mildere manier is met een washandje en wat vaseline. Zo verwijder je zachtjes de velletjes van je lippen. Breng daarna nog een laagje vaseline aan.”
 

Our favorites …

Repair Creambalm
Jetske Ultee
Deze crème is perfect voor de droge en gevoelige huid. Gemaakt van havermoutextract, panthenol en shea butter voor extra verzachting. Goed voor je hele lichaam, maar heerlijk om je lippen en handen mee te verzorgen.
 
Repair Cream