Women's Health | April 2019
Know How (antwoord op al je health-vragen)
By Women's Health

Gepubliceerd: Women’s Health
Datum: april 2019
Door: Amber Peperkamp

 

 

Is het echt nodig om gebruik te maken van een aparte dag- en nachtcrème? Wat vertelt dr. Jetske daarover in Women’s Health? En wat zijn de grootste smeerfouten …? Lees het hier:

 

 

 

Know How (antwoord op al je health-vragen)

Is het echt nodig om gebruik te maken van een aparte dag- en nachtcrème?

 

 

‘Een crème die overdag goed voor je huid is, is dit ‘s nachts ook. Een aparte nachtcrème is eigenlijk helemaal niet nodig.’ zegt Dr. Jetske Ultee, onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie. Kijk, dit is nou het antwoord waar wij en onze portemonnee op zitten te wachten. ‘Wat betreft de formule van de crèmes bestaat er namelijk weinig onderscheid. Er zijn geen ingrediënten die alleen in nachtcrèmes worden gebruikt. Het belangrijkste verschil is dat er overdag een Sun Protection Factor (SPF) gesmeerd moet worden. En kijk goed naar je huidconditie want die kan van maand tot maand (en zelfs van week tot week) sterk variëren. Het is verstandig om daar je beautyregime op aan te passen, bijvoorbeeld wat minder vaak reinigen of een rijkere crème gebruiken als je huid droog is.’ Legt Dr. Ultee uit.

 

Kan het dan alsnog fout gaan? O ja, zeker. ‘Een van de grootste “smeerfouten” is toch wel dat mensen denken dat natuurlijke producten automatisch gezond en veilig zijn. Dat gaat helaas lang niet altijd op. Natuurlijke ingrediënten zijn niet zozeer gevaarlijk of schadelijk maar sommige kunnen heel irriterend werken. Voorbeelden van deze natuurlijk ingrediënten zijn eucalyptus, lavendel, citrusachtige stoffen, munt en menthol. Je smeert je huid daarmee dus niet mooi, maar bezorgt jezelf vooral extra rimpels.’ Precies wat je juist wilt voorkomen door te smeren.

 

 

Tip
Uit Nederlands onderzoek blijkt dat het eten van veel groenten en fruit ervoor zorgt dat je minder rimpels krijgt. En bescherm je huid heel goed tegen de zon, want 90% van de huidveroudering ontstaat hierdoor.