LINDA | 4 januari 2023
Is sudocrème het nieuwe (goedkope) wondermiddel voor je huid?
By LINDA

Linda | Sudocrème

Gepubliceerd: LINDA
Datum: 4 januari 2023
Door: Amber Brouwers

Hoe goed is sudocrème (een crème met zinkzalf erin) nu echt voor je huid? Is dit de oplossing voor al je huidproblemen? Dat wilde LINDA.nl weten van dr. Jetske Ultee.

 

Is sudocrème het nieuwe (goedkope) wondermiddel voor je huid?

Het liefst hebben we allemaal een zuivere, stralende huid. En sudocrème – dat je al voor vier euro bij de drogist haalt – zou daar misschien wel het antwoord op zijn.

 

Kunnen we dan nu eindelijk gedag zeggen tegen alle veel te dure verzorgingsproducten?
 

Sudocrème

De sudocrème zou een ‘cult-klassieker’ in de toilettas van elke vrouw zijn en veel mensen zouden baat hebben bij de crème. Zo zou het goed zijn tegen luieruitslag, maar ook acne zou als sneeuw voor de zon verdwijnen met dit product.

 

Maar voor je naar de winkel rent, onthult huidexpert Jetske Ultee of het echt zo’n wondermiddel is als gezegd wordt. “Sudocrème is een zinkzalf en zorgt dat er geen vocht of irriterende stoffen bij de huid kunnen komen”, legt ze uit. “Daarbij remt het ook het ontstekingsproces.”

Gebruik

Luieruitslag is volgens Ultee dan ook een verschijnsel waarbij je deze crème goed kunt gebruiken, maar ook bij een koortslip, wond, jeuk of eczeemplekje zou het kunnen helpen. Heb je wel eens moeite met het aanbrengen van zelfbruiner? Dan kan het ook van pas komen. “Je hebt altijd plekjes waar je wil dat de zelfbruiner niet pakt, zoals je hielen. Daar kun je de sudocrème opsmeren. Het fijne hieraan is dat je goed ziet waar je het hebt opgesmeerd, omdat het zo wit is.”
 
Toch zou ze het potje sudocrème zelf laten staan. “Ik zou kiezen voor een andere zinkzalf, omdat er geurstoffen en lavendelolie aan zijn toegevoegd. Dat is erg onnodig naar mijn mening – zeker omdat je een zinkzalf gebruikt op een al kwetsbare huid. De kans op irritatie is dan nog groter.”
 
Zinkzalf zou de huidexpert wél aanraden. “Het is een product dat altijd wel van pas kan komen en goed is om in je badkamerkastje te hebben liggen.”