Santé | April 2020
In quarantaine met…Jetske Ultee
By Santé

Gepubliceerd: Santé
Datum: april 2020
Door: Bellinda Fallaux

 

“Extra vaak het bos in en ik ben voorlopig even opgehouden met plannen.” Lees deze week op de website van Santé hoe dr. Jetske Ultee omgaat met de quarantainemaatregelen.

 

 

In quarantaine met…Jetske Ultee

 

Ze gaven in Santé al eens een inkijkje in hun leven. Hoe komen onze interviewkandidaten de dagen door tijdens de coronacrisis? We vragen het deze keer aan…onderzoekarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee: ‘Deze crisis leert me om niets meer te plannen’.

 

Wat is er voor jou veranderd?

“Een van de dingen die deze crisis mij leert, is stoppen met dingen te plannen en onder controle te houden. Met mijn werk vanuit huis, vier kinderen en een puppy heb ik heb eigenlijk geen andere keus. Ik bekijk per dag wat er op mij af komt, probeer geen al te hoge verwachtingen te hebben van wat ik op een dag doe en beslis op het moment zelf wat dan de beste keuze is. Dat kan gewoon lekker chillen met de kinderen zijn, maar ook werken, schoonmaken of bellen en Facetimen met vrienden. Of gewoon even tijd voor mezelf nemen. Eén ding weet ik wel, de dagen vliegen voorbij!”

 

 

Lukt het je om in shape te blijven?

“We wonen naast het bos, dus ik probeer veel te lopen. Het huis zelf schoonmaken is ook best een sport, trouwens. Ik doe verder regelmatig aan online yoga en meditatie.”

 

 

Hoe voorkom je ‘quarantainekilo’s’ nu je zoveel thuis bent?

“Ik eet eigenlijk altijd gezond, gewoon omdat ik me daar beter bij voel. En ik heb het geluk dat ik niet zo van snoepen en zoet hou. Wel bestellen we nu vaker. Ik vind boodschappen doen in de huidige coronatijd toch wat minder prettig en ik ben bovendien vaak behoorlijk moe aan het eind van de dag. Ik troost me met de gedachte dat we op deze manier de lokale restaurants een beetje kunnen helpen.”

 

 

Wat is je favoriete quarantaine-gerechtje?

Onze ‘groene’ winkel in het dorp heeft waanzinnig lekkere verse tortellini met ricotta en truffel. Heerlijk met een beetje rucola, Parmezaanse kaas en wat goede olijfolie. En dan een klein glaasje wijn erbij. Daar kan ik echt van genieten!”

 

 

Wat ga je als eerste weer doen als alles weer ‘normaal’ is?

“Ik mis het reizen enorm. Ik heb enorme ‘wanderlust’; normaal gesproken ben ik niet langer dan een paar weken thuis voor het volgende reisavontuur. Ik kan niet wachten totdat ik weer op Schiphol ben. Maar ik kijk er ook enorm naar uit om mijn vrienden weer te kunnen knuffelen en om met mijn hele team op kantoor te zijn. Ik mis dat! Ik besef nu nog sterker dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is.”