Uitgeverij Lannoo | November 2019
Het is een fase
By Uitgeverij Lannoo

Gepubliceerd: Uitgeverij Lannoo
Datum: november 2019
Door: Rien de Mey

 

 

“Zijn de bags onder je ogen géén Chanel, maar 100% baby? Of spot je een vale, vermoeide teint in de spiegel? En wat kun je doen aan striae, pigmentvlekken en een onrustige huid na je zwangerschap?” Je leest het in het boek ‘Het is een fase’ van schrijfster Rien de Mey, waaraan Dr. Jetske Ultee meewerkte. Lees het hier:

 

 

Het is een fase

Een praktische lifestyleguide voor het eerste jaar als mama

Dr. Jetske Ultee: “Het is dat die van mij inmiddels alle vier op de middelbare school zitten … Maar heb je net een kindje gekregen? Of gaat dat binnenkort gebeuren? Dan is het boek ‘Het is een fase’ (Een praktische lifestylegids voor je eerste levensjaar als mama) denk ik erg leuk om te lezen of krijgen. Ik vond het in ieder geval leuk om aan mee te werken.
 
Schrijfster Rien de Mey raadpleegde talloze ‘experten’, zoals ze dat in België zeggen. Van gynaecologen en stylisten tot een voedingsdeskundige, personal trainer, klinisch psycholoog, opruimcoach en een seksuoloog. Aan mij vooral de vraag over wat er nu met je huid kan gebeuren tijdens en na de zwangerschap. Dat leverde een paar leuke hoofdstukken op. Zoals: ‘Exit zwangerschapsgloed, enter onrustige huid. Een scincare-plan-van-aanmaak.’ Ze schrijft: “Een ‘vlekkeloze’ zwangerschap en nu plotseling acne? Meer fijne lijntjes? Of een gevoelige huid? Ook dat hoort er voorlopig even bij. Maar ook dat gaat – wanneer je dolle hormonen weer een beetje normaal gaan doen – uiteindelijk over. In de tussentijd kun je je huid kalmeren en mild verzorgen.”
 
Nou daarover hebben we het dus uitgebreid gehad. Maar ook over die ellendige wallen die onvermijdelijk zijn dat eerste jaar, en hoe je je vermoeide huid een boost kunt geven. Het is een apart hoofdstuk geworden: “Zijn de bags onder je ogen géén Chanel, maar 100% baby? Of spot je een vale, vermoeide teint in de spiegel? Als je te weinig slaapt. Functioneert zowat alles in je lijf minder goed. Dus ook je huid.”
 
En ten slotte werkte ik mee aan een hoofdstuk over postnatale huidverzorging met de veelzeggende titel: Van tijgerstrepen tot pigmentvlekken. “Striae, een wat lossere huid bij je buik, een zwangerschapsmasker, linea nigra of keizersnedelitteken? De huidexpert weet raad.”
 
Maar Rien de Mey behandelt dus meer dan alleen huidproblemen. Van ‘Seks tussen de lakens en luiers’ tot ‘Over babykilo’s, sporten, lijnen (en ’s nachts stiekem googelen hoeveel een tummy tuck eigenlijk kost).’
 
‘Het is een fase’ is net uit bij uitgeverij Lannoo en is via bijvoorbeeld bol.com te krijgen.”