Psoriasis | Juni 2020
Getest
By Psoriasis

 

Gepubliceerd: Psoriasis
Datum: Juni 2020
Door: Astrid Sibbes, Anneke van de Kieft & Liesbeth Rutjes

 

Drie reviewers testten in Psoriasis de Body Cream en de Foundation van Dr. Jetske Ultee. Een en al enthousiasme: ‘een genot’, ‘een blije huid’, ‘je ziet niet dat je het gebruikt hebt’. Het resultaat? Drie keer vijf sterren.

 

 

Getest

Redacteuren van Psoriasis proberen regelmatig één of enkele producten uit. Ditmaal twee nieuwe huidverzorgingsproducten van het merk Uncover Skincare.

 

 

Foundation en body cream

 

Blije huid    *****

Wij mochten de foundation van het merk Uncover Skincare testen. Ik ben niet zo’n liefhebber van foundation, want ik vind dat het gezicht er zo dichtgesmeerd mee aanvoelt en vaak maskerachtig uitziet. Bovendien geven veel foundations een beetje een plakkerig gevoel. Deze foundation zit in een mooie pompflacon, en net als de andere producten van Uncover Skincare in een zeer handzame verpakking, die ook geschikt is voor mensen met artritis psoriatica.

 

Met koken heb ik geleerd dat je knoflook niet mag proeven, maar dat je het moet missen als het niet in het eten zit. Deze foundation is als knoflook: je ziet niet dat je het gebruikt hebt, maar merkt wél het verschil als je het weglaat. Het is lekker spul dat niet helemaal dekt. Daardoor blijf je de natuurlijke nuances in je huid zien, terwijl ongerechtigheden vervagen. Het product hoopt ook niet op in de littekens op mijn huid. Het smeert goed uit en de huid blijft zacht aanvoelen, niet plakkerig. Handig is ook de speciale sample kit, waarmee je kunt testen welke kleur voor jou de juiste is.

Kortom, lekker spul. Helaas wel aan de prijs, maar het smeert zo goed uit dat je er vast lang mee doet.

 

In ons testpakketje zat ook een flacon body cream. Ook weer zeer handzaam voor onhandige handen. Over de body cream kan ik heel kort zijn: mijn huid is blij.

 

Astrid Sibbes

 

 

 

Heerlijk verzorgend    *****

De producten van Uncover Skincare, ontwikkeld door dr. Jetske Ultee, ken ik al een tijdje. Ik heb dr. Ultee ook een keer geïnterviewd voor Psoriasis. Ze is onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie en begon in 2009 een eigen lijn huidverzorgingsproducten. Allemaal parfumvrij en geschikt voor alle huidtypen, ook voor mensen met een gevoelige huid. Vooral ’s winters gebruik ik de Repair Cream nog weleens. De nieuwe body cream is een verzorgende crème voor het hele lichaam. Ik kan het product mooi vergelijken, want ik gebruik altijd body crème van een ander (duur) merk. Deze body cream zit in een flacon met een pompje. Handig en hygiënisch. Het product smeert prettig uit en plakt niet. Volgens de informatie is de crème verrijkt met niacinamide en een extract van zoethoutwortel, beide om de huid te kalmeren en te beschermen. Het is een heerlijk verzorgend product, dat ik zeker vaker ga gebruiken.

 

Het woord foundation roept bij mij de associatie op met oudere dames wier gezichten er geplamuurd en onnatuurlijk bruin uitzien. Naast een klein flesje, met de door mij gekozen lichtste kleur, ontvang ik ook een strip met alle kleuren die er beschikbaar zijn. Heel goed, want het blijkt dat ik eigenlijk twee tinten donkerder moet gebruiken. De foundation is bedoeld om oneffenheden in het gezicht te verbergen. Het pompje zorgt ervoor dat je met weinig toe kunt. Je moet ook niet veel gebruiken, anders krijg je alsnog een onnatuurlijke huid. Het product smeert goed uit en maakt rode plekken egaler. Het jeukt niet en voelt ook niet droog aan. Ik zal dit product misschien niet dagelijks gebruiken, maar voor een feestje of een avondje uit is het ideaal.

 

De producten zijn niet goedkoop, maar wel heel fijn in het gebruik. Voor de mooie vormgeving geef ik nog een extra ster, want daar hecht ik waarde aan.

 

Anneke van de Kieft

 

 

 

Een genot    *****

De afgelopen weken heb ik de body cream van dr. Jetske Ultee gebruikt. Een genot kan ik wel zeggen. Een nieuwe, nog grotere fles heb ik al aangeschaft. Ik gebruik de crème dagelijks na het douchen. Het product is goed aan te brengen, wordt snel in de huid opgenomen en is aangenaam neutraal van geur. Mijn huid wordt er zacht en egaal van. Natuurlijk gaat de psoriasis er niet van weg, maar die verwachting is ook niet gewekt.

 

Daarnaast kreeg ik de gelegenheid om de foundation uit te proberen. Ik gebruik die om kleine plekjes op armen en benen te maskeren, nu de zon schijnt en het heerlijk is om weer met korte mouwen en blote benen door het leven te gaan. Het beste is natuurlijk om de zon zelf het werk te laten doen, maar voor het verbergen van al te heftige plekken is dit een uitstekend alternatief.

 

Liesbeth Rutjes