Nieuwsblad | 28 januari 2020
Beautyproducten zonder geur
By Nieuwsblad

Gepubliceerd: Nieuwsblad
Datum: 28 januari 2020
Door: Franciska Bosmans

 

Nieuwsblad.be brengt een item over cosmetica waar géén luchtje aan zit. En waarom dat eigenlijk zoveel beter is voor je huid. Superleuk dat het Azelaic Acid Serum van Dr. Jetske Ultee speciaal wordt genoemd. Lees het hier:

 

 

Beautyproducten zonder geur

Beauty zonder geurtjes is niet voorbehouden voor gevoelige huidjes. Ook wie een normale huid heeft, wil niet per se naar bloemetjes of fruit ruiken… Beautyredactrice Franciska Bosmans zet haar favoriete geurloze middeltjes op een rij.

Een van de weinige cosmetica-free froms waarin ik geloof is free from fragrance. Vrij van parfum. Hoewel de geur van dagcrème je humeur kan boosten – zo stopt Shiseido zoete appelsiengeur in zijn Essential Energy-lijn omdat die de gevolgen van stress vermindert – is de doorsnee dermatoloog het met me eens: parfum in huidverzorging mijd je liefst. Omdat het, net als essentiële oliën, het grootste allergeen in cosmetica is. Dat betekent niet dat je op een dag sowieso allergisch zult reageren op parfum(bestanddelen) zoals ik, maar die kans bestaat wel en neemt toe bij een gevoelige(re) huid met een verzwakte barrière. Bovendien is parfum niet onmisbaar: ik heb liever wat meer bestanddelen die effectief wat voor mijn huid doen in een formule, dan dat ze naar bedauwde bloemetjes geurt.

 

Zeg zonder parfum en je denkt haast automatisch aan verzorging voor de gevoelige huid die kalmeert en voedt en die je bij de apotheek koopt. (Ik blijf gevoeligere en/of atopische huiden CeraVé aanraden.) Maar er bestaan voldoende cosmeticamerken die enkel niet-geparfumeerde producten maken omdat ze vinden dat die beter voor de huid zijn én die, net als hun welriekende concurrenten, inspelen op huidveroudering, dehydratatie, pigmentvlekken, roodheid, acne en andere problemen die je graag opgelost zou zien: Clinique, Wiotech, Paula’s Choice, Babor Pro, The Ordinary, de lijn van de Nederlandse onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie Jetske Ultee, de budgetvriendelijke skincare van Simple en die van beautygoeroe Alexandra Steinherr voor Primark … Ik ben momenteel geïntrigeerd door twee nieuwkomers in België: Zeitschild en SkinCeuticals. Die beloven, elk op hun manier, merkbare huidverbetering. Zonder stressverlagende geur, mét doeltreffende bestanddelen.

Azelaic Acid Serum van Dr. Jetske Ultee, 39,95 euro, via uncover-skincare.be

Bultjes, puistjes, roodheid? Dit serum met azelaïnezuur belooft ze te verminderen. (Check de voor-en-nafoto’s!)