Grazia | 20 november 2019
5 skin rules
By Grazia

Gepubliceerd: Grazia
Datum: 20 november 2019
Door: Anneloes Tas

‘Vergeet alle tutorials van skin-vloggers en zelfbenoemde beautygoeroes’, schrijft Grazia. ‘Deze vijf ervaren huidspecialisten weten namelijk écht wat het beste is voor onze skin’. Dr. Jetske Ultee krijgt het laatste woord in deze productie. Lees het hier:

 

5 Skin Rules

Wees zacht voor je huid

Nederlands’ bekendste huidexpert dr. Jetske Ultee deelt op haar nieuwe site www.skinwiser.nl recente wetenschappelijke inzichten over huidveroudering en heeft dan ook héél veel gouden regels. Als ze moet kiezen? “Exfolieer je huid dagelijks met fruitzuren, dat kun je vanaf je dertigste al doen. Ik las ooit een kop boven een interview waar ik aan meegewerkt had ‘Zuur is de bom’ – en dat is ook écht zo. Er is geen skincareproduct waar je huid zo snel van opknapt als een exfoliant, bijvoorbeeld met salicylzuur voor een onrustige, gevoelige huid of glycolzuur voor de normale, droge huid. Ik kan ook niet vaak genoeg het belang van een dagelijkse uv-bescherming benadrukken, ook op dagen dat het bewolkt is. Uit alle wetenschappelijke onderzoeken blijkt inmiddels dat het niet alleen rimpelvorming tegenhoudt maar ook de bestaande tekenen van huidveroudering alsnog kan verminderen. Dubbel winst, dus. En check labels voor je een nieuw skincare-product koopt, of er wel voldoende antioxidanten in verwerkt zijn: vitamine C, vitamine E, vitamine A, niacinamide, dat is vitamine B3, en zouthoutwortelextract zijn wat mij betreft essentieel, ook tegen de schadelijke gevolgen van luchtvervuiling. Let er wel op dat antioxidantrijke verzorging luchtdicht verpakt is, dus een pompflacon of tube, om de werkzaamheid te behouden. Laat je verder niet gek maken door alle huidhypes die online circuleren. Zoals de recente ‘60 second rule’, wat inhoudt dat je minstens een minuut lang je gezicht moet reinigen om meer winst te pakken. We hebben het met ons team getest: onzin.”

Dr. Jetske Ultee ontwikkelt zelf ook pure skincare-producten, zoals een Exfoliant met 8% glycolzuur (€35) of een Moisturizer met hoge concentratie van enkele getipte antioxidanten (€50).